Labu apetiti!

15.-19. novembrini mitmekesistasid Jakob Westholmi Gümnaasiumi menüüd Läti toidud.

Kliima ja talupojakultuuri tõttu on Läti köök Eesti köögiga üsna sarnane. Hapukoort, köömneid ja kruupe kasutavad lätlased eestlastest siiski märksa rohkem.

Teemapäevi aitab läbi viia koolisöökla juhataja Marja Mander

 

Läti teemanädalast jäägu kõigile mälestuseks pekipiruka retsept 

 

Taigen:                                   Täidis:

35 g nisujahu                          25 g suitsutatud rinnatükki

2 g suhkrut                             5 g mugulsibulat

16 ml piima                            0,5 g suhkrut

0,3 g soola                              0,02 g pipart

2 g pärmi                                ½ muna

5 g lauamargariini

 

Tainas valmistada juuretiseta. Täidise jaoks eemaldada rinnatükilt nahk, lõigata väikesteks kuubikuteks, praadida sibulaga, jahutada, lisada jahvatatud pipar ja suhkur. Tavalisel moel tükeldatud poolkujulised pirukad määrida munaga ja küpsetada.

 

Labu apetiti!

saurus cms